Sallan Latu ry

Sähköposti
sallanlatu@gmail.com
Puhelin
040 449 0448
Kotisivut
www.sallanlatu.fi

Jäämeren Uimarit - avantouinti


Avantouintipaikka sijaitsee Sallan Lomakodilla, Saijantie 8 (n. 2 km Sallan keskustan liikenneympyrästä Savukoski - Kantalahti -suuntaan).

Sallan Ladun alaisuudessa toimiva Jäämeren Uimarit ylläpitää avantouintiharrastusta Sallassa. Jäämeren Uimarit on vuokrannut puhtaan ja kirkasvetisen Ruuhijärven rannassa sijaitsevan saunan Sallan Lomakoti ry:ltä. Avantokausi alkaa yleensä lokakuussa ja päättyy toukokuun alkupuolella.  Saunan lämmitys ja puhtaanapito huolehditaan talkoilla. Myös puuhuolto hoidetaan pääosin talkootyönä.

Lajin terveysvaikutukset kiinnostavat monenikäisiä harrastajia. Talviuintia ei mielletä urheiluksi, mutta terveysliikuntalajina se on saavuttanut vahvan jalansijan. Talviuintia harrastaa jo 150 000 suomalaista.

Säännöllinen pulahdus kylmään veteen pitää flunssan kurissa, vähentää stressiä ja parantaa unenlaatua. Tutkimusten mukaan laji parantaa vastustuskykyä, vilkastuttaa verenkiertoa, alentaa verenpainetta ja vahvistaa stressinsietokykyä. Lisäksi kylmä vesi auttaa reumaattisiin kipuihin ja niveltulehduksiin. Nuoret ja työikäiset hakevat lajista jaksamista arkeen. 


Vierailijat tervetulleita

Myös uudet harrastajat ja vierailijat ovat tervetulleita. Mikäli vierasryhmän koko on 3 henkilöä tai enemmän, toivomme, että saavutte saunalle klo 18.30 tai hieman sen jälkeen. Vierasmaksu on 5 €/hlö ja se maksetaan saunalla. Varaa tasaraha. 

Avantouinnin yhteyshenkilönä ja saunamajurina toimii  Eero Vaarala, puhelin 0400 196 824.

Uintipäivät


saunalliset avantouinnit maanantaina ja perjantaina klo 17.30-19.30 (huomaa muuttunut aika)
 ns. kylmäkäynnit ilman saunaa maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 15-19.30 (pukuhuone on käytössä)


Avantouinnin maksut 2014

saunalliset kävijät: koko syyskausi 38 € (max. n. 22-24 käyntikertaa) ja koko kevätkausi 52 € (max. n. 32-35 käyntikertaa). Kausimaksaminen edellyttää Sallan Ladun jäsenyyttä
- saunalliset yksittäiskäynnit (Sallan Ladun jäsen) 2,00 €/käyntikerta
- saunalliset yksittäiskäynnit, vierailijat (ei Sallan Ladun jäsen) 5,00 €/käyntikerta
- kylmäuinnit 1,50 €/käyntikerta
- Liittymismaksu avantouintiharrastuksen alussa ja liityttäessä Sallan Ladun jäseneksi 30,00 € (vain yhden kerran)

Avantouintimaksut suoritetaan kunkin kauden alussa tai erillisen laskelman mukaan Jäämeren Uimareiden tilille: Sallan OP FI80 5409 0040 0200 55

Vierailijat maksavat maksun käteisenä aina paikanpäällä.